Σωματόμορφες Διαταραχές

Οι Σωματόμορφες Διαταραχές είναι ψυχικές διαταραχές που παρουσιάζονται με τη μορφή σωματικών διαταραχών. Τα βασικά τους χαρακτηριστικά είναι σωματικά συμπτώματα για τα οποία δεν μπορεί να καταδειχθεί ύπαρξη οργανικής παθολογίας και που φαίνονται συχνά να συνδέονται με ψυχολογικούς παράγοντες ή συγκρούσεις. Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις από τους γιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων ότι δεν έχουν τίποτα, οι ασθενείς αυτοί παραμένουν πεπεισμένοι ότι τα σωματικά τους συμπτώματα και ο πόνος είναι πραγματικά κι όχι στη φαντασία τους.  Οι διαταραχές αυτές εκδηλώνονται με διάφορα συμπτώματα όπως

  • Γαστρεντερικά συμπτώματα
  • Συμπτώματα πόνου
  • Καρδιοπνευμονικά συμπτώματα
  • Συμπτώματα μετατροπής ή ψευδονευρολογικά
  • Σεξουαλικά συμπτώματα για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ατόμου

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό του Θεραπευτηρίου Τζεράνη φροντίζει για την δημιουργία μιας καλής και σταθερής σχέσης με τον ασθενή και τον βοηθάει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι τα προβλήματα του δεν έχουν οργανική βάση και να τολμήσει ν΄ αντέξει τα συμπτώματα, που αυτά καθαυτά είναι ακίνδυνα.

Πηγή: Νίκος Μάνου (1988), Βασικά στοιχεία Κλινικής Ψυχιατρικής, University Studio Press

H πρώτη ψυχιατρική κλινική που ενσωματώνει ένα ψηφιακό εργαλείο ψυχικής υγείας στην παρακολούθηση των ασθενών.

Η ψηφιακή Λύση Monsenso συνεισφέρει στη διατήρηση της θεραπευτικής σχέσης και δίνει τη δυνατότητα μιας πιο ουσιαστικής συνεργασίας των ειδικών μας με τους ασθενείς.

Facebook
LinkedIn
Instagram

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΛΕΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΛΕΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ

Phone - Call us
Email - Email us