Εικόνα - Κυκλάκι

To Θεραπευτήριό μας

To 1971 o Ελευθέριος Τζεράνης ίδρυσε το νευροψυχιατρικό θεραπευτήριό μας. Όραμα και βασική αρχή του ήταν και παραμένει να προσφέρουμε μία καλύτερη ζωή στα άτομα που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές, τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειες τους. Η δράση μας εδώ και μισό αιώνα είναι στοχευμένη στην υποστήριξη ανθρώπων με ψυχιατρικές και ψυχολογικές παθήσεις που χρειάζονται νοσηλεία και μη.
Ανταποκρινόμαστε στις εξελίξεις του χώρου και παραμένουμε ενημερωμένοι έχοντας ως επικεφαλής επιστημονικό διευθυντή τον ψυχίατρο Σπύρο Τζεράνη και στην ομάδα του επιστημονικό προσωπικό υψηλότατης στάθμης. Οι αξίες μας, που παραμένουν στον πυρήνα όλων των ενεργειών μας, είναι η ακεραιότητα, η ενσυναίσθηση, η τεχνογνωσία, η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα.

Εικόνα - Κυκλάκι

Μήνυμα από τη Διεύθυνση
50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛ. ΤΖΕΡΑΝΗΣ Α.Ε.

 

Πενήντα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα ψυχιατρικά τεκταινόμενα της χώρας.
Μία παρουσία εμπνευσμένη από την ηθική, τις αξίες και τις αρχές του ιδρυτή του θεραπευτηρίου μας Ελευθερίου Τζεράνη, που μέσα στο χρόνο δοκιμάστηκαν και σφυρηλάτησαν το χαρακτήρα και την πορεία όλων όσοι συμμετέχουμε σε αυτήν την πραγματικά υπέροχη προσπάθεια. Αρχές βασισμένες στην αγάπη για το συνάνθρωπο, τη διάθεση για βοήθεια και προσφορά και τη διαρκή επιστημονική και θεραπευτική αρτιότητα.
Το θεραπευτήριο μας αγωνίστηκε με αυταπάρνηση να ανταποκριθεί σε όλες τις σύγχρονες προκλήσεις της επιστήμης και της θεραπείας, αλλά και τις αντιξοότητες που βιώνει στη χώρα μας η υγιής επιχειρηματικότητα. Δεν κάναμε έκπτωση στις αρχές μας, δεν ελαττώθηκε στο ελάχιστο το ενδιαφέρον μας και η αγάπη μας για προσφορά, διατηρήσαμε το ανθρώπινό μας πρόσωπο.
Πενήντα χρόνια μετά, το 2021, οι καιροί επιτάσσουν αλλαγές και ανανέωση. Η επιστήμη προχωρά, οι ανάγκες των ασθενών διαφοροποιούνται, και ανάλογα εξελίσσονται και οι τρόποι, οι μέθοδοι και οι ψυχολογικές προσεγγίσεις. Το θεραπευτήριο μας με εγγύηση την ιστορία του, την επιστημοσύνη και τον επαγγελματισμό όλων των εργαζομένων του, παράλληλα με τις αλλαγές που πραγματοποιούνται, συνεχίζει να προσφέρει ακόμα καλύτερες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ψυχικής υγείας.
Υπηρεσίες κλειστής νοσηλείας σε πάσχοντες από ψυχώσεις – κατάθλιψη – αλκοολισμός – χρήση ψυχοτρόπων ουσιών, διαταραχές πρόσληψης τροφής, σε κτιριακές εγκαταστάσεις πλαισιωμένες από άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με πολυετή εμπειρία. Μονάδα βραχείας νοσηλείας, υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης για εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς, σύγχρονο τμήμα εργοθεραπείας , μουσικοθεραπείας ενώ ως τελευταία μας υπηρεσία έχει προστεθεί η παρακολούθηση των ασθενών από το σπίτι, καθώς και διαδικτυακές υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και ψυχολογικής υποστήριξης.

circle ending

Δεοντολογία

Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε. Ἡγήσασθαι μὲν τὸν διδάξαντά με τὴν τέχνην ταύτην ἴσα γενέτῃσιν ἐμοῖσι, καὶ βίου κοινώσασθαι, …

Είναι παράδοξο, όμως, ο Όρκος του Ιπποκράτη, ακόμη και έπειτα από 2.300 χρόνια από τη «γέννησή» του, παραμένει επίκαιρος και πρακτικά καλύπτει την καθημερινή άσκηση της σύγχρονης ιατρικής.
Παρότι μεσολάβησαν τόσοι αιώνες από την καθιέρωσή του, συνεχίζει να αποτελεί τον τελειότερο και τον πληρέστερο κώδικα άσκησης της ιατρικής επιστήμης. Νόμοι θα έρχονται και θα παρέρχονται, βελτιώνοντας και συμπληρώνοντας τη δεοντολογία, αλλά είναι αμφίβολο πως θα υπερκαλύψουν τις ηθικές αξίες του όρκου. Στο θεραπευτήριό μας αναγνωρίζουμε τον Όρκο του Ιπποκράτη ως τον υπέρτατο νόμο για τους γιατρούς.
Όμως, λειτουργούμε σε έναν τομέα όπου είναι απαραίτητο να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, των ασθενών, των οικογενειών τους, καθώς και των αρχών. Η ανάληψη αυτής της ευθύνης μας υπαγορεύει την ανάγκη κωδικοποίησης των ηθικών αρχών που οφείλουν να διέπουν τις καθημερινές συναλλαγές μας και των συμπεριφορών που πρέπει να υιοθετούμε σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Ο Κώδικας δεοντολογίας του θεραπευτηρίου παρουσιάζει την ηθική μας προσέγγιση και τις ηθικές αρχές μας έναντι όλων των ενδιαφερομένων μερών.

Μπορείτε να διαβάσετε τον κώδικα δεοντολογίας μας εδώ.

circle ending

Οι Εγκαταστάσεις μας

Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται στη Λεωφόρο Πεντέλης στην Νέα Πεντέλη, με εύκολη πρόσβαση από τις οδικές αρτηρίες.
Περιλαμβάνουν δωμάτια, κοινόχρηστους χώρους, κήπο, αίθουσες εργοθεραπείας και ομαδικών θεραπειών.

Στα πλαίσια της πίστης μας προς την υψηλή ποιότητα ιατρικής περίθαλψης που θα πρέπει να λαμβάνουν όλοι οι ασθενείς και οι οικογένειές τους, έχουμε ξεκινήσει μια ολική ανακαίνιση των εγκαταστάσεών μας, η οποία έχει ως στόχο να μετατρέψει τους ήδη υπάρχοντες εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε πρότυπους για την χώρα στον χώρο της ψυχικής υγείας.

H πρώτη ψυχιατρική κλινική που ενσωματώνει ένα ψηφιακό εργαλείο ψυχικής υγείας στην παρακολούθηση των ασθενών.

Η ψηφιακή Λύση Monsenso συνεισφέρει στη διατήρηση της θεραπευτικής σχέσης και δίνει τη δυνατότητα μιας πιο ουσιαστικής συνεργασίας των ειδικών μας με τους ασθενείς.

Facebook
LinkedIn
Instagram

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΛΕΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΛΕΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ

Phone - Call us
Email - Email us