ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ – ΝΟΣΟΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Previous item Νεύρο-Γλωσσικός... Next item Τα υψηλά επίπεδα...

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ – ΝΟΣΟΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Κατάθλιψη,  μία από τις συνηθισμένες αιτίες ψυχικής και σωματικής κακοδαιμονίας,  που μπορεί να οδηγήσει και σε τραγικά αποτελέσματα. Παρουσιάζει μια μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων γι΄ αυτό φαίνεται σαν να είναι πανταχού παρούσα.

Είναι σημαντικό να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα συμπτώματα και τα σημάδια της. Να σημειωθεί ότι σε έναν καταθλιπτικό ασθενή, μπορεί να μην είναι η καταθλιπτική διάθεση πάντα εμφανής ή ακόμα και παρούσα (μολονότι είναι η πιο συχνή εμπειρία) μπορεί να προεξάρχουν συμπτώματα π.χ. από το αυτόνομο νευρικό σύστημα, όπως διαταραχή του ύπνου, της όρεξης, κόπωση και εξάντληση, ελάττωση της libido, ψυχοκινητική επιβράδυνση ή διέγερση. Τα συμπτώματα της κινητοποίησης, όπως απώλεια του ενδιαφέροντος, ανημπόρια, έλλειψη ελπίδας,  και τέλος συμπτώματα που επηρεάζουν τη σκέψη και την αντίληψη, όπως σκέψεις και αισθήματα ενοχής, χαμηλή αυτοεκτίμηση, κάποιες φορές παραληρητικές ιδέες, και κάποιες άλλες πληθώρα σωματικών συμπτωμάτων.

Το κυριότερο όλων είναι το συναίσθημα που πλήττεται καίρια και παρουσιάζει, καταθλιπτική διάθεση, ανηδονία, άγχος. Σήμερα γνωρίζουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η θεραπεία που επιβάλλεται για τον πάσχοντα είναι φαρμακευτική και δευτερευόντως ψυχοθεραπευτική.

Σπύρος Τζεράνης, Ψυχίατρος και Επιστημονικός Διευθυντής του Θεραπευτηρίου.

Μοιραστείτε:

H πρώτη ψυχιατρική κλινική που ενσωματώνει ένα ψηφιακό εργαλείο ψυχικής υγείας στην παρακολούθηση των ασθενών.

Η ψηφιακή Λύση Monsenso συνεισφέρει στη διατήρηση της θεραπευτικής σχέσης και δίνει τη δυνατότητα μιας πιο ουσιαστικής συνεργασίας των ειδικών μας με τους ασθενείς.

Facebook
LinkedIn
Instagram

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΛΕΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΛΕΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ

Phone - Call us
Email - Email us